Ingredience: | |
kysané zelí | 500 g |
pokrájená klobása | 150 g |
hladká mouka | 250 g |
hrubá mouka | 250 g |
kurkuma nebo kari | špetk |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
vejce | 2 ks |
sádlo | 250 g |
libeček | dle chuti |
petrželka | dle chuti |
Jakmile mám doma zelí, vždy zkusím tyto chutné a křehké placičky.
Zelí pokrájíme na menší kousky. Smícháme s moukou, vejci, pokrájenou uzeninou a změklým sádlem. Osolíme, opepříme a přidáme špetku kurkumy nebo kari koření. Vmícháme omyté a nasekané bylinky a zpracujeme v nelepivé těsto. Z těsta vyválíme na vále placku silnou cca 1 - 1,5 cm. Vykrájíme skleničkou kolečka, která dáme na plech s pečícím papírem, který jsme pokapali olejem a pečeme v rozehřáté troubě cca 15 minut. Podáváme například se salátem.
Podrobné info: