Pažitka
Název:

Domácí zelňáky s uzeninou


Domácí zelňáky s uzeninou


Ingredience:
Ingredience:
kysané zelí500 g
pokrájená klobása150 g
hladká mouka250 g
hrubá mouka250 g
kurkuma nebo kari špetk
sůl dle chuti
pepř dle chuti
vejce2 ks
sádlo250 g
libeček dle chuti
petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Jakmile mám doma zelí, vždy zkusím tyto chutné a křehké placičky.

Zelí pokrájíme na menší kousky. Smícháme s moukou, vejci, pokrájenou uzeninou a změklým sádlem. Osolíme, opepříme a přidáme špetku kurkumy nebo kari koření. Vmícháme omyté a nasekané bylinky a zpracujeme v nelepivé těsto. Z těsta vyválíme na vále placku silnou cca 1 - 1,5 cm. Vykrájíme skleničkou kolečka, která dáme na plech s pečícím papírem, který jsme pokapali olejem a pečeme v rozehřáté troubě cca 15 minut. Podáváme například se salátem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno