Pažitka
Název:

Domácí žervé


Domácí žervé


Ingredience:
Ingredience:
šlehačka1 kelímek
zakysaná smetana1 kelímek
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Součástí mé ledničky je téměř každý den vyrobené domácí žervé, čisté žervé je samo o sobě vynikající a je také základem snad na 1000 variací zdravých a chutných pomazánek. 

Zpočátku jsem byla skeptická, o to větší bylo mé překvapení, že tímto postupem opravdu získáte chutné, hutné a zdravé žervé.

Smícháme obě dvě smetany, osolíme, nalijeme na plátýnko uložené v cedníku s miskou vespod a nechápe v lednici vykapat. Dále pak můžeme dochucovat podle libosti. Hodí se i ke sladkým účelům.


Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Lucie Horková

    zavřít okno