Pažitka
Název:

Dort princezna Elza


Dort princezna Elza


Ingredience:
Korpus:
žloutky6 ks
cukr200 g
kakao60 g
voda8 lžic
olej2 lžíce
polohrubá mouka140 g
prášek do pečiva2 ks
bílky6 ks
marmeláda nebo džem dle potřeby
Banánový krém:
mléko500 ml
cukr2 lžíce
banánový puding2 ks
máslo500 g
cukr4 lžíce
Postup přípravy:

Princeznovský dort pro naši malou princeznu Vendulku. Ano, dort s princeznou Elzou Erendelskou, která u nás stále frčí. Musím vám napsat, že kombinace kakaového korpusu s banánovo-pudingovým krémem, nemá chybu. A Vendulka měla velikánskou radost, protože to bylo pro ni překvápko!

Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme vodu a sypké suroviny a nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme na 180°C (čas neuvádím, je potřeba zkusit špejlí zda je upečený).

Z mléka, cukru a pudingů uvaříme hustý puding a necháme vychladnout. Na horký puding dáme potravinářskou fólii, aby se nám nevytvořil nežádoucí "škraloup" a necháme vychladnout.

Máslo vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme vychladlý puding. Postupně vyšleháme v hladký krém.

Korpus si 2x prořízneme. Spodní část tmavého korpusu si položíme na tác, natřeme marmeládou, pak krémem a přiklopíme druhou částí korpusu, který také pomažeme marmeládou a krémem. Pak přiklopíme třetí částí korpusu a celý dort pomažeme krémem. 

Teď již jen ozdobit, na boky dortu lze použít kokos, ať již barvený, nebo obyčejný bílý. Na vršek dortu se přilepí jedlý papír s obrázkem princezny Elzy a zbývající krém použijeme na ozdobu dortíku cukrářským sáčkem. Nakonec již jen posypeme cukrovým zdobením a dort dáme ztuhnout do lednice.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno