Pažitka
Název:

Dort s kornouty, ovocem a toffifee


Dort s kornouty, ovocem a toffifee


Ingredience:
Korpus (forma o průměru 25cm):
vejce3 ks
sůl špetka
cukr krupice125 g
polohrubá mouka125 g
teplá voda2 lžíce
olej1 lžíce
kypřící prášek do pečiva špetka
Další ingredience:
maliny, borůvky dle chuti
kornouty dle potřeby
toffifee dle chuti
rozpuštěná čokoláda s trochou kakaa dle chuti
marmeláda dle chuti
Krém uvnitř dortu:
pudink za studena OLE Dr. Ötker2 ks
zakysaná smetana2 ks
smetana ke šlehání2 ks
Krém na potření dortu:
máslo125 g
cukr moučka3 lžíce
tvaroh ve vaničce1 ks
ztužovač smetany1 ks
Postup přípravy:

Dnes má Vendulka 7. narozeniny. Roste nám jako z vody a z holčičky máme slečnu baletku a školačku. Nesmí chybět ani narozeninový dortík na přání - s kornoutkama, ovocem a Toffifee.

Nejprve si upečeme světlý korpus, vymažeme a vysypeme hrubou moukou dortovou formu (průměr 25 cm). Poté si předehřejeme troubu na 180 °C a vyšleháme bílky se špetkou soli v tuhý sníh. Pak si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do formy a pečeme “dorůžova”. Zdali je těsto upečené, to raději vyzkoušíme špejlí.

Postup výroby dortu:
Než nám vychladne korpus na dort, tak si připravíme krém do dortu. Všechny ingredience na krém si umixujeme ručním šlehačem do hladka. Dortový korpus si 1x prořízneme. Spodní část korpusu potřeme marmeládou, poté navrstvíme krém, posypeme borůvkami, zase potřeme krémem a přiklopíme druhou půlkou korpusu. Poté celý dáme dort vychladit do lednice.

Dále si připravíme krém na pomazání dortu. Změklé máslo v pokojové teplotě vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh a ztužovač smetany. Vše vyšleháme v hladký krém. Dort připraveným krémem pomažeme celý a dáme zase ztuhnout do lednice.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s trochou tuku a polijeme část dortu. Nakonec ozdobíme kornouty, ovocem a Toffifee.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno