Pažitka
Název:

Dort - zasněžený kopec


Dort - zasněžený kopec


Ingredience:
Těsto:
polohrubá mouka1,5 hrnku (hrnek = cca 220ml)
cukr1 hrnek
mléko1 hrnek
prášek do pečiva1 ks
olej1/4 hnrku
vejce2 ks
kokos3 lžíce
citronová kůra dle chuti
Hnědá náplň:
šlehačka 33%2 ks
čokoláda na vaření Orion200 g
tučný tvaroh ve vaničce500 g
cukr dle chuti
plátková želatina1 balíček
Vrchní náplň:
tučný tvaroh ve vaničce500 g
cukr dle chuti
Na ozdobu:
raffaello, čokoládový sněhulák, perníkový domeček... dle fantazie
Postup přípravy:

Pro vnoučátka jsem upekla dort jako zasněžený kopec se sněhovými koulemi, moc se mi líbil a chutnal skvěle.

Suroviny na těsto dáme všechny do mísy a ušleháme ručním šlehačem, vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů podle potřeby.

Připravíme si hnědou náplň. Šlehačky vlijeme do kastrůlku a nalámeme do nich čokoládu. Vše za stálého míchání zahříváme, až se čokoláda úplně rozpustí. Pozor, nesmí vařit! Necháme vychladnout a přes noc dáme do lednice. Pak ušleháme. Zvlášť dáme do mísy tvaroh, přidáme trochu cukru a ušleháme. Do malé misky si dáme trochu studené vody a postupně vkládáme plátky želatiny jeden po druhém, aby se neslepily. Necháme 10 minut nabobtnat a vymačkáme vodu. Vložíme do kastrůlku a přidáme asi 3 lžíce vody a zahřejeme, aby se želatina rozpustila. Opět pozor, nesmí vařit! Ihned do horké želatiny vmícháme asi 3 lžíce tvarohové hmoty a promícháme. Pak vlijeme do ostatního tvarohu a promícháme. Obě hmoty (hnědou i tvarohovou) dáme dohromady a prošleháme ručním šlehačem. Naplníme dort. Povrch potřeme tvarohem s cukrem a ozdobíme podle fantazie. Necháme ztuhnout přes noc v ledničce. 

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno