Pažitka
Název:

Dortíčky Margot


Dortíčky Margot


Ingredience:
Těsto:
polohrubá mouka1,5 hrnku (hrnek = 220 ml)
mléko1 hrnek
cukr krupice3/4 hrnku
prášek do pečiva1 balíček
celá vejce2 ks
rostlinný olej (řepkový, slunečnicový)1/4 hrnku
čokoláda Margot1 ks
Náplň:
šlehačka 33%2 kelímek
tvaroh2 kostky
instantní kakao2 lžíce
Dokončení:
rybízová marmeláda na namazání korpusu
Poleva:
čokoláda na vaření200 g
máslo1 lžíce
voda4 lžíce
marmeláda1 lžíce
Postup přípravy:

Když čekáte návštěvu, tak chcete něčím překvapit a dobře pohostit. Kromě chlebíčků je třeba také něco na zub ke kávě.

Těsto:
Všechny surovina kromě čokolády dáme do mísy a metlou nebo ručním šlehačem ušleháme, nakonec vmícháme na jemno nastrouhanou čokoládu margot. Vlijeme do velkého plechu vymazaného olejem a vysypaného polohrubou moukou. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů. Necháme vychladnout.

Náplň:
Vše dohromady ušleháme ručním šlehačem.
Vmícháme 2 čokolády margot jemně nastrouhané, a pokud se nám náplň zdá málo sladká, můžeme přisladit cukrem. Ale pozor, ještě bude čokoládová poleva, tak, abychom zákusek příliš nepřesladili.
Nakonec do náplně vmícháme 4 plátky želatiny, kterou připravíme podle návodu na obalu.
8 mističek nebo šálků vypláchneme vodou a vyložíme navlhčenou potravinovou folií, abychom ztuhlou náplň snadno vyklopili. Naplníme náplní a necháme v lednici nejlépe přes noc ztuhnout. 

Na dokončení potřebujeme:
Do kastrůlku ve vodní lázni nebo s dvojitým dnem, nalámeme čokoládu, přidáme máslo, vodu a marmeládu, za stálého míchání rozpustíme dohladka.
Z upečeného a vychladlého korpusu vykrájíme stejně velká kolečka, jako máme šálky nebo mističky, do kterých jsme dali ztuhnout náplň. Každé kolečko pomažeme jemně marmeládou a pomazanou stranu přiklopíme na mističku s náplní, otočíme a opatrně odstraníme misku s folií. Všechny připravené zákusky dáme na mřížku a postupně polijeme polevou. Jakmile poleva zaschne, ozdobíme bílou polevou, kterou jsme si rozehřáli v horké vodě, na obalu ustřihneme malý růžek a zdobíme. Posypeme nastrouhanou margotkou. Necháme ztuhnout a podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno