Název:Drobenkový koláč s tofutvarohem
Ingredience:
Ingredience na drobenku: |
polohrubá mouka | 350 g |
kypřící prášek | 3/4 balení |
holandské kakao | 3 lžíce |
Alsana máslo | 200 g |
moučkový cukr | 90 g |
tuk a mouka na vymazání formy | |
Na tofutvaroh: |
tofu natural | 410-425 g |
ovesné mléko | 210 ml |
citronová šťáva | 2 lžíce |
moučkový cukr | 6 lžic |
vanilkový cukr | 1 balení |
vanilkový pudink | 3/4 lžíce |
Postup přípravy:Tentokrát se s vámi podělím o jeden z mých oblíbených moučníků. Je to vlastně úplně jednoduchá buchta na plech - drobenkový koláč s tofutvarohem. Ale zatraceně dobrá!
Plech vymažete tukem a vysypete moukou.
Připravíte náplň. Tofu zbavíte přebytečné tekutiny, nakrájíte do do užší nádoby a přidáte k němu zbylé suroviny na náplň. Vše rozmixujete dohladka.
V míse smícháte všechny sypké suroviny na drobenku a přidáte tuk pokrájený na menší kostky. Rukama vše promícháte a budete směs mačkat tak dlouho, dokud nebudete mít drobenku konzistence vlhkého písku.
Asi 3/4 drobenky rovnoměrně nasypete na dno plechu. Drobenku zalijete náplní a zasypete zbytkem drobenky.
Koláč budete péct asi hodinu na 180 °C. Hotový koláč krásně drží pohromadě a má ztuhlou náplň.
Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy90 min
Autor:
zavřít okno