Pažitka
Název:

Drobenkový koláč s tvarohem a borůvkami


Drobenkový koláč s tvarohem a borůvkami


Ingredience:
Drobenka:
polohrubá špaldová mouka180 g
máslo100 g
třtinový cukr120 g
sušená citronová kůra1 lžička
Náplň:
tvaroh ve vaničce500 g
mléko300 ml
moučkový cukr90 g
pudinkový prášek1 ks
vanilkový cukr1 ks
borůvky150 g
Postup přípravy:

Tento koláč je neuvěřitelně rychlý, vláčný a rozplývá se na jazyku. Nadchne jak vás, když si budete potřebovat obalit nervy, ale i vaše přátele, kteří se u Vás zastaví na šálek kávy.

Drobenka

Ve větší misce všechny ingredience důkladně propracujte rukama. Vznikne sypká drobenka. Většinu drobenky rozprostřete ve formě na koláč. Pomocí prstů vymačkejte tenkou vrstvu až do krajů. Zbytek drobenky nechte na ozdobu koláče.

Náplň

Ve větší misce, pomocí metli, smíchejte všechny ingredience kromě borůvek. Směs je řídká, ale během pečení ztuhne.

Náplň nalijte do připravené formy. Posypte borůvkami a nakonec drobenkou. Pečte na 170°C zhruba 40 minut. Tento koláč je důležité nechat vychladnout a později dát odpočinout do lednice. Tím zaručíte úplně ztuhnutí.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno