Ingredience: | |
hlíva ústřičná | 200 g |
droždí | 1 a 1/2 balíčku |
malé žampiony | 150 g |
kurkuma nebo kari koření | špetka |
máslo | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
drcený kmín | dle chuti |
mrkev | 2 ks |
petržel | 1 ks |
petrželka nebo libeček | dle chuti |
voda | dle potřeby |
Nočky: | |
vejce | 1 ks |
sůl | špetka |
dětská krupička | dle potřeby |
"Polévka je grunt a kdo ji nejí, ten je špunt" říkávaly a říkají naše babičky a v zimě přijdou zeleninové polévky a vývary vždy vhod.
100 g žampionů a 100 g hlívy očistíme a pokrájíme na plátky. Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka. Na másle zpěníme pokrájenou zeleninu a přidáme houby. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, špetku kurkumy (kari), vodu a povaříme doměkka. Ponorným mixérem vše nahrubo rozmixujeme a dál povaříme. Do vroucí polévky zavaříme noky z krupičky a jednoho vejce. Polévku dozdobíme petrželkou a zbytkem hub, které jsme nakonec pokrájeli na plátky a orestovali na másle. Podle chuti osolíme a opepříme.
Podrobné info: