Pažitka
Název:

Drožďová polévka se zeleninou, nočky, žampiony a hlívou


Drožďová polévka se zeleninou, nočky, žampiony a hlívou


Ingredience:
Ingredience:
hlíva ústřičná200 g
droždí1 a 1/2 balíčku
malé žampiony150 g
kurkuma nebo kari koření špetka
máslo dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
drcený kmín dle chuti
mrkev2 ks
petržel1 ks
petrželka nebo libeček dle chuti
voda dle potřeby
Nočky:
vejce1 ks
sůl špetka
dětská krupička dle potřeby
Postup přípravy:

"Polévka je grunt a kdo ji nejí, ten je špunt" říkávaly a říkají naše babičky a v zimě přijdou zeleninové polévky a vývary vždy vhod.

100 g žampionů a 100 g hlívy očistíme a pokrájíme na plátky. Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka. Na másle zpěníme pokrájenou zeleninu a přidáme houby. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, špetku kurkumy (kari), vodu a povaříme doměkka. Ponorným mixérem vše nahrubo rozmixujeme a dál povaříme. Do vroucí polévky zavaříme noky z krupičky a jednoho vejce. Polévku dozdobíme petrželkou a zbytkem hub, které jsme nakonec pokrájeli na plátky a orestovali na másle. Podle chuti osolíme a opepříme.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno