Pažitka
Název:

Drožďová pomazánka s dijonskou hořčicí a bylinkami


Drožďová pomazánka s dijonskou hořčicí a bylinkami


Ingredience:
Ingredience:
kvasnice60 g
vejce4 ks
sádlo nebo máslo1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
uzená paprika špetka
dijonská hořčice2 lžičky
menší cibule1 ks
nať z jarní cibulky dle chuti
bylinky (pažitka, petrželka...) dle chuti
máslo na zjemnění
Postup přípravy:

Občas dostanu obrovskou chuť na pomazánku nebo polévku z droždí. Jelikož je vitamín B důležitý, dnes jsem si pomazánku dopřála.

Na sádle necháme zpěnit cibulku a nať z jarní cibulky. Přidáme rozdrobené droždí a zamícháme do pěnové konzistence. Zasypeme uzenou paprikou, přidáme nasekané bylinky a přidáme vejce. Necháme srazit, zamícháme a nakonec ochutíme solí, pepřem a hořčicí. Můžeme zjemnit máslem. Podáváme s pečivem a zdobíme rajčátkem a petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno