Pažitka
Název:

Drožďové knedlíčky


Drožďové knedlíčky


Ingredience:
Ingredience:
droždí3 kostičky
menší cibule1 ks
česnek3 stroužky
vejce1 ks
strouhanka dle potřeby
sůl špetka
pepř špetka
majoránka špetka
olej trochu
Postup přípravy:

Droždí! Droždí je báječná věc na pomazánku, polévku nebo třeba na knedlíčky do polévky. Né každému voní, ale knedlíčky z něho jsou naprosto luxusní záležitost.

Né každému voní, ale knedlíčky z něho jsou naprosto luxusní záležitost.

Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme rozdrobené droždí a necháme rozpustit a "zrůžovět" Když droždí začne vonět je to ono. Částečně vychladlou směs osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, majoránku a takové množství strouhanky, aby nám šly udělat knedlíčky a nerozpadaly se. Zaváříme do polévky - hodí se do jakéhokoliv vývaru.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno