Pažitka
Název:

Drůbeží sekaná na italský způsob


Drůbeží sekaná na italský způsob


Ingredience:
Ingredience:
mleté drůbeží maso500 g
větší cibule + 1 cibule do pekáčku2 ks
domácí strouhanka1 a 1/2 lžíce
vejce1 ks
česnek4 stroužky
sušená rajčtaa v oleji dle potřeby
pepř dle chuti
zelené olivy dle chuti
sůl dle chuti
vývar nebo voda dle potřeby
bylinky dle chuti
jarní cibulka dle chuti
Příloha:
bramborová kaše dle potřeby
Postup přípravy:

Dnes jsem měla krásné kuřecí maso a tak jsem maso doma umlela a přidala jsem bylinky podle italské kuchyně.

Maso promícháme s vejci, pokrájenou cibulí, všemi drcenými bylinkami, sušenými drcenými rajčátky a olivami. Přidáme podle potřeby další bylinky. Přisypeme strouhanku a vše dobře promícháme.
Můžeme přidat i nakrájenou jarní cibulku. Uděláme jednu větší šišku, kterou vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem nebo vodou a přikryjeme na cca 20 minut alobalem. Po této době pečeme odkryté. Na konci pečení přisypeme na kolečka pokrájenou cibuli a dál pečeme dozlatova. Podáváme s hořčičnou bramborovou kaší.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno