Ingredience: | |
mleté drůbeží maso | 500 g |
větší cibule + 1 cibule do pekáčku | 2 ks |
domácí strouhanka | 1 a 1/2 lžíce |
vejce | 1 ks |
česnek | 4 stroužky |
sušená rajčtaa v oleji | dle potřeby |
pepř | dle chuti |
zelené olivy | dle chuti |
sůl | dle chuti |
vývar nebo voda | dle potřeby |
bylinky | dle chuti |
jarní cibulka | dle chuti |
Příloha: | |
bramborová kaše | dle potřeby |
Dnes jsem měla krásné kuřecí maso a tak jsem maso doma umlela a přidala jsem bylinky podle italské kuchyně.
Maso promícháme s vejci, pokrájenou cibulí, všemi drcenými bylinkami, sušenými drcenými rajčátky a olivami. Přidáme podle potřeby další bylinky. Přisypeme strouhanku a vše dobře promícháme.
Můžeme přidat i nakrájenou jarní cibulku. Uděláme jednu větší šišku, kterou vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem nebo vodou a přikryjeme na cca 20 minut alobalem. Po této době pečeme odkryté. Na konci pečení přisypeme na kolečka pokrájenou cibuli a dál pečeme dozlatova. Podáváme s hořčičnou bramborovou kaší.