Pažitka
Název:

Dušená vepřová játra se šťavnatými jablky


Dušená vepřová játra se šťavnatými jablky


Ingredience:
Ingredience:
vepřová játra700 g
velká jablka3 ks
velká cibule1 ks
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
majoránka dle chuti
sádlo dle potřeby
Postup přípravy:

Játra s jablky jsou perfektní recept na všední den. Rychlé jídlo, které výborně chutná. Lehce kyselá a trochu sladká chuť jablek se výborně hodí  chuti jater a dodá jídlo šťavnatost. 

Vepřová játra klidně vyměňte za jemnější drůbeží, máte-li je radši. Kombinace jablka + játra funguje i tak. Uznáváme, že játra každému nepřirostla k srdci. My je doma máme moc rádi na různé způsoby. Ráda z nich dělám domácí paštiku (které se žádná nevrovná, říkám já. Dcera nesouhlasí, u té vede Májka).

Jako přílohu, můžete zvolit téměř cokoliv. Opékané brambory, rýži, bulgur, kroupy. Anebo kus čerstvě upečeného chleba.

Rozehřejte si pánev a rozpusťte na ní kousek sádla. Cibuli nakrájejte nadrobno. Dejte ji osmahnout na rozehřáté sádlo.

Opečte cibuli pěkně dozlatova. Játra nakrájejte na větší nudličky. Jablko rozkrojte na čtvrtky, vykrojte jádřince a nakrájejte každou čtvrtku ještě na kousky.

Játra osušte důkladně papírovou utěrkou a dejte na pánev k dozlatova opečené cibuli. Chvíli opékejte. 

Přidejte nakrájená jablka a opět opékejte. Dochuťte čerstvě mletým pepřem. Zalijte asi skleničkou vody, promíchejte a chvíli duste

Až jsou játra měkká, osolte, ochuťte majoránkou.

Podávejte s přílohou, na jakou právě máte chuť.

Dobrou chuť přeje Elly.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Elly Kolaříková a Lenka Mastešová

    zavřít okno