Ingredience: | |
středně velké brmbory | 2 ks |
středně vlká kedlubna | 1 ks |
větší mrkev | 1 ks |
plátek másla | 1 cm |
olej | 1 lžíce |
vývar nebo voda | 6 lžic |
nastrouhaný muškátový oříšek | na špičku nože |
sůl | dle chuti |
mletý pepř | dle chuti |
lanina | 50 g |
vejce | 3 - 4 ks |
nasekané zelené bylinky | dle chuti |
Shlédla jsem video od Moniky Růžičkové, kde předvedla úžasný spirálový kráječ na zeleninu a ovoce.
Mě to tak nadchlo, že jsem si na internetu našla kráječ za pro mě přijatelnou cenu, ihned objednala a dnes po doručení zásilky vyzkoušela.
Moničko, díky za báječný tip na vynikajícího pomocníka.
Všechnu zeleninu očistíme, nastrouháme na spirálkovém kráječi a promícháme.
Ve větší pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhanou zeleninu a krátce osmažíme.
Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a 6lžic vývaru. Přikryjeme poklicí a slabým varem dusíme 8minut.
Mezitím nakrájíme slaninu na drobné kostičky a ve druhé pánvi ji necháme vyškvařit do zlatavé barvy. Přidáme rozklepnutá vejce, bylinky, špetku soli a za stálého míchání necháme srazit.
Míchaná vejce přidáme do pánve s podušenou zeleninou, opatrně promícháme a podáváme.
Zeleninu také můžeme nakrájet nožem na tenké nudličky a poté podusit na skus.
Pokud nechceme slaninu, vejce osmažíme na másle.