Pažitka
Název:

Dušená zelenina s míchanými vejci


Dušená zelenina s míchanými vejci


Ingredience:
Ingredience:
středně velké brmbory2 ks
středně vlká kedlubna1 ks
větší mrkev1 ks
plátek másla1 cm
olej1 lžíce
vývar nebo voda6 lžic
nastrouhaný muškátový oříšek na špičku nože
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
lanina50 g
vejce3 - 4 ks
nasekané zelené bylinky dle chuti
Postup přípravy:

Shlédla jsem video od Moniky Růžičkové, kde předvedla úžasný spirálový kráječ na zeleninu a ovoce.
Mě to tak nadchlo, že jsem si na internetu našla kráječ za pro mě přijatelnou cenu, ihned objednala a dnes po doručení zásilky vyzkoušela.
Moničko, díky za báječný tip na vynikajícího pomocníka.

Všechnu zeleninu očistíme, nastrouháme na spirálkovém kráječi a promícháme.
Ve větší pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhanou zeleninu a krátce osmažíme.
Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a 6lžic vývaru. Přikryjeme poklicí a slabým varem dusíme 8minut.
Mezitím nakrájíme slaninu na drobné kostičky a ve druhé pánvi ji necháme vyškvařit do zlatavé barvy. Přidáme rozklepnutá vejce, bylinky, špetku soli a za stálého míchání necháme srazit.
Míchaná vejce přidáme do pánve s podušenou zeleninou, opatrně promícháme a podáváme.

Zeleninu také můžeme nakrájet nožem na tenké nudličky a poté podusit na skus.
Pokud nechceme slaninu, vejce osmažíme na másle.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno