Ingredience: | |
červená řepa | 4 - 5 ks |
máslo | 50 g |
badyán | 1 ks |
skořice | 1 svitek |
šalotk | 1 ks |
třtinový cukr | 3 lžíce |
červený vinný ocet | 100 ml |
kůra z 1 pomeranče | dle chuti |
jablko | 1 ks |
nasekané lístky petrželky | hrst |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
Receptem na zelí z červené řepy jsem se inspirovala na webu apetiteonline.cz. Takto připravené zelí je opravdu vynikající a věřím, že si každý pochutná.
Řepu uvaříme ve vodě do měkka, oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Máslo rozehřejte v hrnci, aby začalo pěnit. Přidejte badyán i skořici a nechte ještě chvilku pěnit. Vsypte pokrájenou šalotku a řepu a posypte cukrem a přelijte octem i pomerančovou šťávou. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Poté zakryjte a na mírném plameni vše duste asi 20 minut. Dobře vše promíchejte.
Do zelí přimíchejte jablka a duste ještě dalších asi 20 minut, až bude vše měkké. Nakonec je možné ozdobit zelí petrželkou a pomerančovou kůrou.
Podrobné info: