Pažitka
Název:

Dvoubarevná roláda s jogurtovo-tvarohovým krémem, plněná banánem a malinami


Dvoubarevná roláda s jogurtovo-tvarohovým krémem, plněná banánem a malinami


Ingredience:
Korpus:
vejce4 - 5 ks
cukr krupice100 g
hladká mouka130 g
sůl (do bílků) špetička
holandské kakao do těsta na žebrování dle potřeby
Krém:
smetana ke šlehání1 kelímek
bílý jogurt1 lžíce
měkký tvaroh1 ks (250 g)
ztužovač do moučníku zastudena1 balíček
banán1 ks
maliny hrst
Na ozdobu:
strouhaný kokos dle chuti
maliny dle chuti
máta nebo meduňka dle chuti
Postup přípravy:

Včera jsem zkusila trochu zase "čarovat" s kresbou těsta na plechu, aby byla roláda více barevná a jiná. Chtěla jsem manžela k našemu dnešnímu výročí svatby (30.4.) překvapit a tak vznikla tato roládka. Chutná a mizí rychle.

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, kam přidáme asi třetinu cukru. Postupně přimícháváme žloutky, poprášené hladkou moukou a nakonec vmícháme zbylý cukr. Vše vyšleháme, do jedné třetiny těsta přidáme kakao. Těsto lijeme na plech s pečícím papírem do pruhů – světlé pruhy a tmavé kakaové pruhy. Když máme těsto na plechu, špejlí uděláme libovolné kresby obou těst po celé ploše na plechu. Plech s těstem vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů cca 5 - 7 minut (těsto pečeme pouze do růžova). Po upečení - korpus srolujeme i s pečícím papírem do rolády a dáme vychladnout.
Mezitím ušleháme smetanu, přidáme měkký tvaroh (nebo domácí lučinu), 2 PL jogurtu a ztužovač zastudena (nebo změklé máslo). Zašleháme půlku rozmačkaného banánu a dáme na chvíli do chladu.
Vychladlý srolovaný plát potřeme 2/3 krému, poklademe kolečky druhé půlky banánu a posypeme malinami. Roládu zavineme a povrch potřeme zbylým krémem. Ozdobíme kokosem a malinami. Podáváme vychlazené ke kávě.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno