Pažitka
Název:

Dvoubarevné dortíky


Dvoubarevné dortíky


Ingredience:
Ingredience:
vejce4 ks
polohrubá mouka250 g
moučkový cukr250 g
prášek do pečiva1 lžička
horká voda4 lžíce
olej4 lžíce
bílky - sníh4 ks
kakao2 lžíce
rum na pokropení korpusu
Náplň:
mléko750 ml
vanilkový pudink2 a 1/2 sáčku
cukr dle chuti
kakao2 lžíce
vaječný koňak1 dcl
tvaroh250 g
máslo70 g
brusinkový džem dle potřeby
čokoládová poleva dle potřeby
kokos dle potřeby
Postup přípravy:

Čekáte návštěvu a chcete je pohostit nějakým dezertem? Pak určitě vyzkoušejte tyto chutné dvoubarevné dortíky.

Žloutky ušleháme s cukrem, vodou a olejem a pak postupně vešleháme mouku s práškem. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a jednu obarvíme kakaem. Upečeme na 180 stupňů asi 15 minut. Zatím si uvaříme z mléka, cukru a vanilkového prášku, hustý pudink, který ušleháme s máslem a tvarohem a rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné vešleháme kakao a do druhé vaječný koňak. Necháme vychladnout a před potřením korpusu ještě prošleháme. Upečené korpusy necháme vychladnout, pokapeme rumem a rozpůlíme. Tmavou náplní slepíme dva světlé korpusy, pak pomažeme džemem a přilepíme tmavý korpus, přidáme světlý krém a tmavý korpus. Polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem. Necháme v ledničce uležet do druhého dne.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno