Název:Dvoubarevné sněhové pusinky
Ingredience:
Ingredience na zhruba 50 pusinek: |
bílky | 2 ks |
cukr | 125 g |
sůl | 1 špetka |
gelové barvivo | 1 ks |
Postup přípravy:Recept na sněhové pusinky už tady mám, protože ale mají poměrně dlouhý čas pečení/sušení (alespoň v mojí troubě), hledala jsem takové, které budou taktéž výborné, křehké, sněhobílé a na jazyku rozplývající se a zároveň hotové raz dva.
A našla jsem. Zároveň jsem si i vyzkoušela, co se mi už dlouho líbilo - barevné proužky. Na obarvení jsem použila gelové potravinářské barvivo, pokud se tomu chcete vyhnout, mohlo by stejně posloužit husté ovocné pyré (vyzkoušeno to ale nemám).
Nejdříve budeme potřebovat vodní lázeň. V žáruvzdorné míse smícháme bílky, cukr a sůl, postavíme ji nad vodní lázeň, aby se dno mísy nedotýkalo vody, a metličkou neustále mícháme, dokud se cukr nerozpustí - když bílky promneme mezi prsty, neměli bychom cítit žádné krystalky. Poté odstavíme z tepla.
Bílky ihned šleháme na sníh, nejlépe v robotu, tak dlouho, až sníh zchladne (mísa má na dotek pokojovou teplotu) a je lesklý a krémový, vytváří pevné špičky na metle. Poté si nachystáme zdobící sáček s řezanou cukrářskou špičkou (použila jsem mou oblíbenou Wilton 1M) a postavíme ho do vyšší sklenice. Okraj zahneme ven, malým štětečkem zevnitř sáčku namalujeme 2-3 tenké čáry zdola nahoru a naplníme ho sněhem. Ohrnuté okraje opět zvedneme a sáček zajistíme gumičkou.
Troubu předehřejeme na 100 °C. Na plech vyložený pečícím papírem/fólií stříkáme malé pusinky nebo růžičky (vpodstatě spirálky vytočené zevnitř ven). Sušíme je v troubě zhruba 2 hodiny, poté ji vypneme a pusinky tam necháme úplně vychladnout. Skladujeme je v uzavřené dóze.
Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min
Autor:
zavřít okno