Pažitka
Název:

Dvoubarevný fazolový mix s kozáckou klobásou, rajčaty a paprikami


Dvoubarevný fazolový mix s kozáckou klobásou, rajčaty a paprikami


Ingredience:
Ingredience:
kozácká klobása300 g
sterilované červené fazole400 g
sterilované bílé fazole400 g
cibule1 ks
česnek4 stroužky
olivový olej dle potřeby
uzená paprika1 a 1/2 lžíce
červená paprika1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
spařená a oloupaná rajčata4 ks
sušený tymián dle chuti
čerstvá petrželka dle chuti
sušené oregano dle chuti
Postup přípravy:

Luštěniny bychom neměli zapomínat zařazovat do svého jídelníčku, a proto mám pro vás recept, kde najdete rovnou dva druhy fazolí.

Klobásu nakrájíme na kolečka, česnek a cibuli pokrájíme nadrobno. Fazole červené i bílé slijeme. V hlubší nádobě rozehřejeme olej, orestujeme pokrájenou cibuli s česnekem, přidáme orestovat kolečka klobásy. Přisypeme uzenou papriku a necháme krátce rozvonět. Do nádoby s klobásou přidáme pokrájená spařená a oloupaná rajčata a omytou pokrájenou červenou papriku. Přidáme sůl a pepř. Zamícháme a vaříme cca 15 minut. Zdobíme petrželkou. Podáváme s celozrnným pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno