Pažitka
Název:

Dvoubarevný strouhaný koláč


Dvoubarevný strouhaný koláč


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka400 g
cukr100 g
vanilkový cukr1-2 sáčky
žloutek1 ks
kakao2 vrchovaté lžíce
máslo1 ks
prášek do pečiva1/2 sáčku
Náplň:
měkký tvaroh4 ks
žloutky3 ks
cukr200 g
mléko1 dcl
vanilkový pudink1 sáček
sníh z bílků4 ks
kompotované broskve1 sklenice
Postup přípravy:

Znáte strouhané ovocné koláče? Že ne? Postup je jednoduchý a určitě si je zamilujete, tak jako my u nás doma. 

Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a dobře propracujeme.
Rozdělíme na dva stejně velké díly a do jednoho vpracujeme kakao.
Každý díl těsta rozdělíme ještě na polovinu a zabalíme do folie a necháme v chladu ztuhnout.

Připravíme si plech o velikosti asi 36 cm x 26 cm a vymažeme ho máslem.
Na polovinu plechu nastrouháme světlé těsto a druhou polovinu tmavé.
Poklademe tvarohovou náplní a okapanými a nakrájenými broskvemi.

Pak nastrouháme na tmavé těsto světlé a na světlé tmavé.

Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 35 - 40 minut podle typu trouby.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Važanská

    zavřít okno