Ingredience: | |
máslová dýně | 1/2 ks |
batát | 1 ks |
vejce | 2 ks |
majoránka | 3 lžičky |
chia semínka | 3 lžičky |
zázvorová šťáva | 2 lžičky |
bílý jogurt | 5 velkých lžic |
špaldová chlebová mouka | 8 velkých lžic |
sůl | špetka |
Jogurtovo-česnekový dip: | |
bílý jogurt | 5 velkých lžic |
česnek | 1 větší stroužek |
Konečně máme tento měsíc volný víkend, kdy jsme doma. Tak jsem ho nechtěla strávit v kuchyni. Hlavně poslední dobou opět neustále bojuji s myšlenkou co zase uvařit, co budeme jíst a jelikož mi Klaudinka ještě tolik nepoví co by ráda a manžel mi s větou "já nevím" moc nepomůže, padla volba na nějaké placky. Chtěla zase něco trochu jiného, tak vznikly tyto dýňáky.
Vše smícháme dohromady. Postupně část odebíráme a přehazováním z ruky do ruky vytvoříme menší koule, které přeneseme na plech s pečícím papírem a trochu rozplácneme. Pečeme na 200° přibližně 25 minut do zlatova.
Jogurtovo-česnekový dip:
Stroužek česneku prolisujeme do jogurtu a promícháme.
Podrobné info: