Pažitka
Název:

Dýňová čína

vegetariánský recept


Dýňová čína


Ingredience:
Ingredience:
rýžové nudle (celé balení pro 4 osoby)1 balení
olivový olej trochu
cibule1 ks
česnek3 stroužky
dýně Hokkaido1 ks
tofu natural1 balení
mrkev1 ks
chilli paprička1 ks
sojová omáčka dle chuti
světlá sezamová semínka špetka
tmavá sezamová semínka špetka
Postup přípravy:

Není čína, jako čína. Využijte dýni, jako nástroj pro recepty tisíce chutí.

Rýžové nudle uvařit podle návodu (zalila jsem horkou vodou a nechala 10 minut odstát). Dýni nakrájet na menší kousky a cca deset minut povařit. Na olivovém oleji osmahnout cibulku a česnek s nakrájenou chilli papričkou. Poté přihodit na kostičky nakrájené tofu a na plátky nakrájenou mrkev (já na její krájení použila škrabku). Zalít sójovou omáčkou podle chuti. Přidat dýni a světlý sezam, vše pěkně promíchat a přibližně 10 minut restovat. 
Na talíři posypat tmavým sezamem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Hollmannová

    zavřít okno