Pažitka
Název:

Dýňová omáčka s bílou ředkví, cuketou a batátem s quinoou

bez BKM, vajec, lepku, vegetariánské


Dýňová omáčka s bílou ředkví, cuketou a batátem s quinoou


Ingredience:
Ingredience:
Česk Ghíčko Bio dle potřeby
bílá cibule1/2 ks
cuketa1/2 ks
máslová dýně250 g
bílá ředkev1 ks
batáty dle potřeby
majoránka dle chuti
bazalka dle chuti
česnek2 malé stroužky
voda dle potřeby
světlá quinoa dle potřeby
červená quinoa dle potřeby
Postup přípravy:

Dnes ráno jsem vstala a přemýšlela, co připravím k obědu. Pořád mě nic nenapadalo, tak jsem si vyndala pár ingrediencí na pracovní desku a během chviličky se zrodila myšlenka na omáčku.

Na Ghí orestujeme bílou cibuli, přidáme pokrájenou dýni, ředkev, cuketu, batát, orestujeme, zalijeme vodou, přidáme majoránku, osolíme, vaříme do změknutí zeleniny a nakonec přidáme prolisovaný česnek, krátce povaříme a nakonec přidáme pár lístečků čerstvé bazalky, podáváme s quinou nebo jinou oblíbenou přílohou.

Quinou propláchneme, zalijeme vodou a vaříme přibližně 15 minut.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno