Pažitka
Název:

Dýňová omáčka s krůtím masem a basmati rýží


Dýňová omáčka s krůtím masem a basmati rýží


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
máslová dýně250 g
petržel1 ks
celer30 g
nové koření2 kuličky
bobkový list1 - 2 ks
sůl dle chuti
rýže basmati dle potřeby
voda dle potřeby
krůtí maso450 g
Postup přípravy:

Z farmářské prodejny mi dovezli čerstvé masíčko až k nám domů, objednávám z farmářské prodejny pravidelně a musím říct, že mi to velmi vyhovuje, ráda si ušetřím čas. Cena je trošku vyšší, ale maso je úžasné, máslovou dýni jsem měla načatou a tak nebylo co řešit, omáčky u nás frčí a náš malý strávníček má masové období a na omáčce si moc pochutnal.

Maso omyjeme, nakrájíme, orestujeme na Ghí společně s pokrájenou zeleninou, zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření, vaříme do změknutí masa a zeleniny. Maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme, podáváme s rýží basmati.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno