Ingredience: | |
dýně Hokaido | 1/3 ks |
kuřecí prsa | 1/2 kg |
smetana 30% | dle potřeby |
cibule | 1 ks |
petrželová nať | velká hrst |
olej | 4 lžíce |
sojová omáčka | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
červená paprika | dle chuti |
gnocchi | 500 g |
Dýně se stala v posledních letech velice oblíbenou surovinou. Ani já jsem nezůstal pozadu a připravil z ní jednoduchou, rychlou a velmi chutnou omáčku, která zasytí celou rodinu.
Připravíme si suroviny a můžeme začít.
Kuřecí prsa zbavíme blanek a nakrájíme je na středně velké kostky.
Cibuli nakrájíme nadrobno.
Na rozpáleném oleji osmažíme kuřecí prsa, která osolíme, opepříme a zaprášíme lžičkou červené papriky. Po osmažení je vyndáme děrovanou naběračkou, aby nám na pánvi zůstal výpek.
Na pánev nyní dáme semínek zbavenou dýni na malé kostičky, cibuli a petržel nasekanou nahrubo. Za stálého míchání necháme dýni změknout.
Po změknutí dýně, trvá to cca 15 minut, obsah pánve přendáme do nádoby vhodné pro mixování. Vše důkladně, dohladka rozmixujeme a vrátíme zpět na pánev. Zředíme smetanou.
Dochutíme sojovou omáčkou, solí, případně ještě pepřem. Noky připravíme dle návodu. Servírujeme posypané petrželí.
Podrobné info: