Ingredience: | |
České Ghíčko | dle potřeby |
dýně Hokaido | 250 g |
petržel | 1/2 ks |
celer | 30 g |
mrkev | 2 ks |
pohanka | 40 g |
voda | dle potřeby |
pažitka | na ozdobení |
Jedna z našich velmi oblíbených dětských omáček, která nezklame, když chci odlehčení od masa.
V páře si uvaříme pokrájenou dýni, petržel, celer, mrkev (dýni Hokaido jsem jen omyla, neloupala).
Pohanku propláchneme a zalijeme vroucí vodou a po té povaříme 5 minut. Přiklopíme a necháme vsáknout vodu.
Zeleninu rozmixujeme, přidáme České Ghičko. V případě potřeby naředíme vodou, podáváme s pohankou, posypeme s pažitkou.
Nejšetrnější způsob přípravy pohanky:
pohanku zalijeme vroucí vodou, ochuťíme, přikryjeme pokličkou a přes noc necháme v teple bobtnat. Ráno bude hotová.