Pažitka
Název:

Dýňová omáčka s pohankou a Českým Ghí

vegetariánský recept


Dýňová omáčka s pohankou a Českým Ghí


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
dýně Hokaido250 g
petržel1/2 ks
celer30 g
mrkev2 ks
pohanka40 g
voda dle potřeby
pažitka na ozdobení
Postup přípravy:

Jedna z našich velmi oblíbených dětských omáček, která nezklame, když chci odlehčení od masa.

V páře si uvaříme pokrájenou dýni, petržel, celer, mrkev (dýni Hokaido jsem jen omyla, neloupala).
Pohanku propláchneme a zalijeme vroucí vodou a po té povaříme 5 minut. Přiklopíme a necháme vsáknout vodu. 
Zeleninu rozmixujeme, přidáme České Ghičko. V případě potřeby naředíme vodou, podáváme s pohankou, posypeme s pažitkou.

Nejšetrnější způsob přípravy pohanky:
pohanku zalijeme vroucí vodou, ochuťíme, přikryjeme pokličkou a přes noc necháme v teple bobtnat. Ráno bude hotová.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno