Ingredience: | |
dýně Hokaido (vydlabaná a rozkrájená na větší kusy) | 1 ks |
bílá cibule | 2 ks |
česnek | 5 stroužků |
smetana na vaření | 250 ml |
horká voda | 1 l |
sůl | dle chuti |
bílý pepř | dle chuti |
drcený kmín | dle chuti |
pečená cizrna | dle chuti |
olej | dle potřeby |
Mám pro Vás další tip z mé kuchyně na výbornou podzimní polévku, kterou určitě vyzkoušejte je opravdu moc dobrá.
Na pečící papír dejte rozkrájenou dýni (i se slupkou), na čtvrtky pokrájenou cibuli a česnek. Zakápneme olejem, zasypeme drceným kmínem a pečeme na 200 stupňů 30 minut.
Pak přendáme do hrnce a zalijeme vroucí vodou a smetanou. Vše společně rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem
Podáváme s pečenou cizrnou nebo dýňovými semínky či pečenými chlebovými krutonky.
Podrobné info: