Ingredience: | |
máslová dýně | 1 kg |
řapíkatý celer | 2 ks |
česnek | 4 stroužky |
šalotka | 1 ks |
mrkev | 2 ks |
chilli paprička | 1 ks |
rozmarýn | snítka |
zeleninový vývar | 1,5 l |
pepř | špetka |
sůl | špetka |
smetana | 1 kelímek |
curry koření | špetka |
dýňová semínka | na ozdobení |
zakysaná smetana | na ozdobení |
Nejen svítící strašidla na verandě....ale i doma to voní tradičně dýní.
Jelikož je období Halloweenu a vydlabávání dýní, říkal jsem si, že se sem hodí recept, který vám pomůže využít vnitřky dýní, které teď slouží jako svítící strašidla na verandě.
Postup: Předčištěnou zeleninu s rozmarýnem a chilli papričku podusíme do změknutí. Mezitím vaříme v zeleninovém vývaru na kostky nakrájenou dýni, po 15 minutách k ní přidáme podušenou zeleninu a cca 1 hodinu vaříme do měkka. Vyndáme snítku rozmarýnu a rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem, curry kořením a zjemníme smetanou.
Doporučujeme: Servírujte polévku s opraženými dýňovými semínky a nočkem zakysané smetany.