Ingredience: | |
cibule | 1 ks |
velká mrkev | 2 ks |
malý celer | 1 ks |
dýně Hokkaido | 1/2 ks |
zeleninový vývar | 3/4 l |
muškátový oříšek | špetka |
pepř | špetka |
olej | trochu |
mrkev, petržel | na krutony |
Na podzim koupíte dýni téměř na každém rohu a je mnoho možností co si z dýně připravit. Jedním z nejvíce připravovaných pokrmů je právě dýňová polévka.
Na oleji jsem osmahla nadrobno nakrájenou cibuli, přidala na kostičky pokrájenou zeleninu a chvilku restovala. Poté jsem to zalila zeleninovým vývarem a vařila, dokud zelenina nebyla měkká. Nakonec jsem do polévky přidala trochu muškátového oříšku s pepřem a rozmixovala tyčovým mixérem.
Krutony: opečená mrkev a petržel.
Podrobné info: