Pažitka
Název:

Dýňová polévka

vegetariánský recept


Dýňová polévka


Ingredience:
Ingredience:
cibule1 ks
velká mrkev2 ks
malý celer1 ks
dýně Hokkaido1/2 ks
zeleninový vývar3/4 l
muškátový oříšek špetka
pepř špetka
olej trochu
mrkev, petržel na krutony
Postup přípravy:

Na podzim koupíte dýni téměř na každém rohu a je mnoho možností co si z dýně připravit. Jedním z nejvíce připravovaných pokrmů je právě dýňová polévka.

Na oleji jsem osmahla nadrobno nakrájenou cibuli, přidala na kostičky pokrájenou zeleninu a chvilku restovala. Poté jsem to zalila zeleninovým vývarem a vařila, dokud zelenina nebyla měkká. Nakonec jsem do polévky přidala trochu muškátového oříšku s pepřem a rozmixovala tyčovým mixérem.

Krutony: opečená mrkev a petržel.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Hollmannová

    zavřít okno