Ingredience: | |
České Ghíčko nebo jiný tuk | dle potřeby |
máslová dýně | 285 g |
cuketa | 80 g |
petržel | 1 ks |
tuřín | 120 g |
kmín | dle chuti |
jarní cibulka | 1/2 ks |
voda | 1 l |
himalájská sůl | dle chuti |
Až nebudete vědět co s přebytky dýně ze zahrádky, určitě ji využijte do polévky, má nezaměnitelnou a příjemnou chuť.
Máslovou dýni a cuketu oloupeme, vydlabeme. Očistíme si petržel s tuřínem.
Na Ghí orestujeme pokrájenou máslovou dýni, cuketu, petržel, tuřín, zalijeme vodou, přidáme kmín, osolíme, vaříme do změknutí zeleniny a nakonec přidáme pokrájenou jarní cibulku, krátce prohřejeme. Při podávání můžeme ozdobit pokrájenou jarní cibulkou.