Pažitka
Název:

Dýňová polévka s hruškou, petrželkou, cibulí, pórkem, citronovým tymiánem a citronem

bez lepku, vajec, mléka


Dýňová polévka s hruškou, petrželkou, cibulí, pórkem, citronovým tymiánem a citronem


Ingredience:
Ingredience:
malá dýně Hokaido1/2 ks
petržel1 ks
menší cibule1 ks
citronový tymián dle chuti
hruška1 ks
pórek40 g
citronová šťáva pár kapek
voda1 l
Postup přípravy:

Dýně je mojí oblíbenou surovinou ať už na sladko či slano, používám ji, kde se dá, do polévek, moučníků, omáček, prostě všude. Polévky jsou naše oblíbené, máme je denně, já se ji tentokrát rozhodla připravit na sladko. Navíc k nám dorazila pořádná zásoba Českého Ghíčka a vařit s ním je radost.

Dýni oloupeme, vyjmeme semínka, nakrájíme na kostky, stejně tak oloupeme, pokrájíme petržel a cibuli. Na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou dýni, petržel, prohřejeme, zalijeme vodou, přidáme citronový tymián. Před koncem vaření přidáme oloupanou, pokrájenou hrušku, kterou jsme zbavili jádřinců a pórek, povaříme 5 minut. Následně již jen rozmixujeme dohladka a dochutíme citronovou šťávou, případně dosolíme.
Další možností dochucení této polévky je přidat na zjemnění mandlové mléko, případně bílý jogurt či smetanu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno