Ingredience: | |
máslová dýně | 1 ks |
střední mrkev | 2 ks |
celer | 1 řapík |
jablko | 1 ks |
malá cibule | 1 ks |
kuřecí vývar | cca 1 l |
skořice | 1/2 lžičky |
zázvor | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
máslo | kousek |
dýňová semínka | hrst |
Už nějaký ten den se u nás marodí. Je to doba, kdy není moc chuť na jídlo a ani na vaření. Na klasický vývar už jsme chuť neměli, tak to chtělo trochu něco jiného, mírně nasládlého, aby to marodovi zachutnalo a přitom něco, co by nám pomohlo v uzdravování. Výsledkem byla mírně nasládlá polévka s lehoučce pálivým koncem pro rychlejší uzdravení.
V tlakovém hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli, mrkev a řapíkatý celer, nakrájené na přibližně stejně velké kostky. Opečte asi 5 minut do světlehnědé barvy. Přidejte dýni, jablko a vývar, přiveďte k varu. Stáhněte plamen, přiklopte a vařte v tlakovém hrnci asi 15 minut, aby zelenina změkla. Pomocí tyčového mixéru polévku rozmixujte, ochuťte špetkou skořice, přidejte 1 lžičku nastrouhaného zázvoru a osolte. Ozdobte opraženými dýňovými semínky.
Podrobné info: