Pažitka
Název:

Dýňová polévka s jablkem a zázvorem


Dýňová polévka s jablkem a zázvorem


Ingredience:
Ingredience:
máslová dýně1 ks
střední mrkev2 ks
celer1 řapík
jablko1 ks
malá cibule1 ks
kuřecí vývarcca 1 l
skořice1/2 lžičky
zázvor1 lžička
sůl dle chuti
máslo kousek
dýňová semínka hrst
Postup přípravy:

Už nějaký ten den se u nás marodí. Je to doba, kdy není moc chuť na jídlo a ani na vaření. Na klasický vývar už jsme chuť neměli, tak to chtělo trochu něco jiného, mírně nasládlého, aby to marodovi zachutnalo a přitom něco, co by nám pomohlo v uzdravování. Výsledkem byla mírně nasládlá polévka s lehoučce pálivým koncem pro rychlejší uzdravení.

V tlakovém hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli, mrkev a řapíkatý celer, nakrájené na přibližně stejně velké kostky. Opečte asi 5 minut do světlehnědé barvy. Přidejte dýni, jablko a vývar, přiveďte k varu. Stáhněte plamen, přiklopte a vařte v tlakovém hrnci asi 15 minut, aby zelenina změkla. Pomocí tyčového mixéru polévku rozmixujte, ochuťte špetkou skořice, přidejte 1 lžičku nastrouhaného zázvoru a osolte. Ozdobte opraženými dýňovými semínky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno