Ingredience: | |
České Ghíčko | 1 lžíce |
cibule | 2 ks |
máslová dýně | 1/4 ks |
petržel | 1 ks |
celer | hrst |
tymián | dle chuti |
nové koření | 2 kuličky |
česnek | 1 stroužek |
nastrouhaný zázvor | 1 lžička |
himalájská sůl | dle chuti |
Babička přinesla Máslovou dýni, že už by se jí chtělo podívat na zoubek a jelikož to byl pěkný macek, tak si to o polévku prostě říkalo.
Orestujeme na Ghí cibulku, přidáme pokrájenou dýni, petržel, celer, orestujeme, zalijeme vodou. Přidáme 2 kuličky nového koření, čerstvý tymián, vaříme do změknutí. Před koncem vaření přidáme pokrájený česnek, krátce povaříme a přidáme nastrouhaný zázvor. Ten už jsme nevařila.
Podrobné info: