Pažitka
Název:

Dýňová polévka s meduňkou


Dýňová polévka s meduňkou


Ingredience:
Ingredience:
dýně Hokaido900 - 1000 g
cibule1 ks
česnek2 - 3 stroužky
čerstvá meduňka dle chuti
zakysaná smetana (tvaroh) dle chuti
drcený kmín dle chuti
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
máslo dle potřeby
krutony dle potřeby
Postup přípravy:

Dýňová polévka s chutí meduňky, zjemněná zakysanou smetanou.

Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte asi lžíci oleje a orestujte cibulku dozlatova. Oloupaný česnek rozmáčkněte čepelí nože a přidejte k cibuli. Dýni rozkrojte a vydlabejte zrníčka. Dýně Hokaido se nemusí loupat, proto ji rozkrájejte a ořezejte jen nepěkná místa. Dýni přidejte do hrnce a zalijte vodou, aby bylo vše ponořené. Osolte, okmínujte a opepřete. Vařte doměkka.

Když je dýně měkká, rozmixujte ji tyčovým mixérem dohladka. Přidejte asi lžíci másla. 

Servírujte s čerstvě nasekanou meduňkou, krutony a nočkem ze zakysané smetany. Můžete ale použít i tvaroh.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno