Ingredience: | |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
máslová dýně, očištěná a oloupaná | 350 g |
petržel | 80 g |
šalotka | 2 ks |
cuketa, očištěná a vydlabaná | 65 g |
malé brambory | 2 ks |
česnek | 1 stroužek |
majoránka | dle chuti |
citronový tymián | dle chuti |
himalájská sůl | dle chuti |
konopné semínko | na posypání |
voda | 1 l |
Pokud se zadaří úroda dýní, tak tuto polévku budu jíst, tak dlouho dokud se jí nepřejím. Dýňové polévky milujeme, krom polévek samozřejmě i jiné pokrmy, ale tato polévka se obzvlášť povedla.
Pokud máte chuť na lahodnou krémovou variantu, polévku přepasírujte a následně již jen přidejte do polévky rostlinnou či klasickou smetanu či bílý jogurt.
Na Ghí orestujeme pokrájenou šalotku, přidáme oloupanou vydlabanou na kostky nakrájenou dýni, petržel, cuketu, pokrájené brambory, krátce prohřejeme a zalijeme vodou. Přidáme majoránku, sůl, česnek a citronový tymián. Citronový tymián je výrazný a já jej dávám jen malý kousíček, připravuji polévky i pro syna a ten není na silné aroma koření zvyklý. Polévku povaříme do změknutí zeleniny a následně dle libosti rozmačkáme či rozmixujeme. Já jsem přidala navíc již do hotové polévky konopné semínko, které je bohaté na bílkoviny a rovněž je zdrojem omega 3 a 6 mastných kyselin, vlákniny, antioxidantů, vitamínů a minerálů. Úžasný pomocník na posílení imunity. Nutriční hodnota konopného semínka je podobné jako u mléka, masa a vajec. Je účinným pomocníkem při léčbě ekzémů.
Podrobné info: