Pažitka
Název:

Dýňová roláda s vlašskými ořechy


Dýňová roláda s vlašskými ořechy


Ingredience:
Ingredience:
dýňové pyré150 g
vlašské ořechy50 g
polohrubá mouka120 g
cukr krystal100 g
vejce3 ks
mletá skořice1/2 lžičky
Krém:
mascarpone200 g
polotučný tvaroh250 g
cukr moučka50 g
vanilkový cukr1 balíček
citronová šťáva1 lžička
Postup přípravy:

V mrazáku mi už od podzimu "straší" přebytek dýňového pyré a vlašských ořechů. A tak mě napadlo tyhle dvě ingredience zkombinovat a v co jiného než nějaký sladký moučník. Sladké se u nás totiž mizí kosmickou rychlostí a jinak to nebylo ani u této rolády.

Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme dýňové pyré a najemno umleté ořechy, skořici a mouku. Z bílků si ušleháme sníh a lehce vmícháme do těsta.
Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme těsto a stěrkou rovnoměrně rozetřeme.
Pečeme cca 15 minut při 180 stupních. Ještě teplou překlopíme na připravenou utěrku, stáhneme pečící papír a pomocí utěrky zarolujeme. Zatím co roláda chladne, si připravíme náplň. Vyšleháme mascarpone s tvarohem a cukrem. Zchladlou roládu rozbalíme, potřeme krémem a znovu pečlivě zarolujeme. Pevně zabalíme do použitého pečícího papíru a necháme ztuhnout v lednici. Pocukrujeme a ozdobíme ořechy a zbytkem oslazeného dýňového pyré.

Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno