Ingredience: | |
polohrubá mouka | 300 g |
máslo (rozpuštěné, zchladlé na pokojovou teplotu) | 150 g |
sůl | špetka |
vejce | 4 ks |
prášek do pečiva | 1 ks |
dýňové pyré | 300 g |
krupicový cukr | 150 g |
skořice | 1 lžíce |
Taky si celé léto přejete, ať se dýní urodí co nejvíc, radujete se z každé, kterou na záhonku nově objevíte a pak už nevíte co s nimi?
Já je tentokrát dala do podzimních báboviček, ale samozřejmě můžete z těsta udělat i muffiny.
Jak vyrobit dýňové pyré?
Dýni vydlabejte a nakrájejte na kousky. Pečte na 180°C přibližně 15 - 20 minut. Nechte vychladnout a rozmixujte do hladka.
Postup:
Ušlehejte vejce společně s cukrem do světlé pěny.
Přidejte rozpuštěné a zchladlé máslo.
Přidejte mouku, prášek do pečiva, skořici a špetku soli.
Nakonec přidejte dýňové pyré a těsto dobře promíchejte.
Pečte na 175°C přibližně 25 minut. Propečení zkuste špejlí, nesmí se na ni lepit těsto.
Podrobné info: