Pažitka
Název:

Dýňové brownies (vegan)

Veganský recept


Dýňové brownies (vegan)


Ingredience:
na jemno nastrouhaná dýně hokkaido3 hrnky
velké jablko, také jemně strouhané1 ks
kukuřičná mouka1 šálek
pohanková mouka1 šálek
prášek do pečiva bez fosfátů2 lžičky
sojové mléko1 a půl hrnku
perníkové koření2 lžičky
med/slad (pro vegany slad)3 lžíce
melasa1 lžíce
olej1/2 hrnku
vlašské ořechy hrst
rozinky hrst
semínka (dýňové, slunečnicové) dle chuti
karobová poleva - návod v mých předchozích receptech +
Ingredience:
Postup přípravy:

Po delší odmlce kdy jsem byla v Chorvatsku s úžasnými lidmi a skupinou mimoňů- osob s mentálním postižením jsem se vrátila domů, kde na mě čekalo několik dýní. Již před odjezdem jsem vymyslela tento recept, který jsem poskládala z několik známých receptů. Výsledek je opravdu výborný, a i mě překvapil, že chutná tak dobře. Je velmi jemný a vláčný... a samozřejmě zdravý...

Roztopíme troubu na 170°C. Dýni nastrouháme a přidáme k ní vlhké ingredience. V druhé míse smícháme mouku s kypřidlem a dalšími suchými ingrediencemi. K vlhké směsi vmícháme pomalu mouku a ostatní a umícháme vláčné těsto. To vlijeme do pekáčku a posypeme semínky- nebo semínky posypeme až karobovou polevu, to záleží na vkusu :-). Dáme péct na cca 40 minut. Pak vyndáme a necháme pořádně vychladnout. Polijeme karobovou polevou a lepší je uložit koláč přes noc do lednice. 
Dobrou chuť! 
Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Denisa Schmiedová

    zavřít okno