na jemno nastrouhaná dýně hokkaido | 3 hrnky |
velké jablko, také jemně strouhané | 1 ks |
kukuřičná mouka | 1 šálek |
pohanková mouka | 1 šálek |
prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
sojové mléko | 1 a půl hrnku |
perníkové koření | 2 lžičky |
med/slad (pro vegany slad) | 3 lžíce |
melasa | 1 lžíce |
olej | 1/2 hrnku |
vlašské ořechy | hrst |
rozinky | hrst |
semínka (dýňové, slunečnicové) | dle chuti |
karobová poleva - návod v mých předchozích receptech | + |
Ingredience: |
Po delší odmlce kdy jsem byla v Chorvatsku s úžasnými lidmi a skupinou mimoňů- osob s mentálním postižením jsem se vrátila domů, kde na mě čekalo několik dýní. Již před odjezdem jsem vymyslela tento recept, který jsem poskládala z několik známých receptů. Výsledek je opravdu výborný, a i mě překvapil, že chutná tak dobře. Je velmi jemný a vláčný... a samozřejmě zdravý...