Ingredience: | |
dýně Hokaido | 1 ks |
hrubá mořská sůl | dle chuti |
sušený rozmarýn | dle chuti |
česnek | 10 stroužků |
olivový olej | dle potřeby |
Dip: | |
kysaná smetana | 200 g |
česnek | 1 stroužek |
olej z naložených sušených rajčat | 1 lžičk |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Jednoduchá, rychlá a vynikající příprava dýně. Zdravější verze hranolek, pokud tedy nebudete hranolky smažit v litrech oleje (smích).
Dýni omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka i s dužinou
Pak ji nakrájíme na pravidelné hranolky.
V míse ji smícháme s mořskou solí, rozmarýnem a olivovým olejem.
Okolo rozložíme neoloupané stroužky česneku.
Pečeme na pečicím papíře při 200°C asi 30 minut, pak je otočíme a dopečeme.
Na dip smícháme všechny uvedené suroviny a podáváme k hranolkům spolu s pečeným česnekem.