Pažitka
Název:

Dýňové karbanátky s celerovými hranolky

bezlepkový recept


Dýňové karbanátky s celerovými hranolky


Ingredience:
Ingredience:
dýně580 g
cibule3 ks
cizrna100 g
jáhly80 g
čerstvá petržel (pažitku, jarní cibulku) hrst
sojová omáčka Tamari3 pol. lžíce
lahůdkové droždí3 pol. lžíce
hořčice2 pol. lžíce
Hraška (celozrnná mouka)4 pol. lžíce
pepř špetka
libeček špetka
majoránka špetka
bezlepková italská obalovací směs
Celerové hranolky:
celer
sůl
olivový olej
Postup přípravy:
Zeleninových karbanátku se dá udělat nekonečné množství. V kombinací s luštěninou a obilovinou se stanou plnohodnotným jídlem.
Dýně obsahuje až 90% vody. Je tedy vhodná při snižování nadváhy. Obsahuje vitamín A, C, E a vitamíny skupiny B, minerální látky (draslík, hořčík, zinek, fosfor a měď). Dýně podporuje trávení,
odstraňuje škodlivé látky ze střev a snižuje hladinu tuku v krvi. Posiluje imunitní systém, má blahodárný vliv na nervy a zrak.  
Velice jsme si oblíbili bezlepkovou italskou obalovací směs. Je velmi chutná a dodává příjemnou chuť.  Mícháme si jí doma s kukuřičnou strouhankou a touto směsí obalujeme karbanátky, jakoukoliv zeleninu, žampióny atd. Určitě doporučuji vyzkoušet.
 
Jak na karbanátky:
Jak na hranolky:
Podrobné info:
Počet porcí25 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Iveta Ondruchová

    zavřít okno