Pažitka
Název:

Dýňové muffiny s amarantovými vločkami a jogurtovým přelivem


Dýňové muffiny s amarantovými vločkami a jogurtovým přelivem


Ingredience:
Ingredience:
pyré z máslové dýně200 g
amarantové vločky1 hrnek
kokosové mléko1 hrnek
med2 lžíce
vejce2 ks
Postup přípravy:

Dnes bylo třeba efektivně upotřebyt "zbytky" z předcházejících vaření, a to hlavně dýně a kokosového mléka. Dle mého názoru není muffinů nikdy dost a tak se u nás pořád vymýšlí nové kombinace. Proto jsem si řekla, proč to nezkusit i z těchto ingrediencí a ono to vyšlo. Vznikly vláčné a chuťově neobvyklé muffiny, které se skvěle hodily na odpolední svačinu.

Dýni oloupejte, vydlabejte, nakrájejte a pomocí tyčového mixéru rozmixujte na pyré. Do hrnku nasypte amarantové vločky a zalijte kokosovým mlékem, tak aby byly vločky ponořeny. Vločky mlékem nasáknou, stačí na to cca 10 minut.
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky promícháme s medem a dýňovým pyré. Poté přidáme nasáklé amarantové vločky a promícháme. Vytvoříme tak hustější směs. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a ten opatrně do směsi zamícháme. Směs pak plníme do forem na muffiny vyložené silikonovými košíčky, můžete více jak do tří čtvrtin. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut. Teplem muffiny povyskočí, ale po zchladnutí opět klesnou. Podáváme s jogurtovým přelivem.

Podrobné info:
Počet porcí9 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno