Ingredience: | |
pyré z máslové dýně | 200 g |
amarantové vločky | 1 hrnek |
kokosové mléko | 1 hrnek |
med | 2 lžíce |
vejce | 2 ks |
Dnes bylo třeba efektivně upotřebyt "zbytky" z předcházejících vaření, a to hlavně dýně a kokosového mléka. Dle mého názoru není muffinů nikdy dost a tak se u nás pořád vymýšlí nové kombinace. Proto jsem si řekla, proč to nezkusit i z těchto ingrediencí a ono to vyšlo. Vznikly vláčné a chuťově neobvyklé muffiny, které se skvěle hodily na odpolední svačinu.
Dýni oloupejte, vydlabejte, nakrájejte a pomocí tyčového mixéru rozmixujte na pyré. Do hrnku nasypte amarantové vločky a zalijte kokosovým mlékem, tak aby byly vločky ponořeny. Vločky mlékem nasáknou, stačí na to cca 10 minut.
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky promícháme s medem a dýňovým pyré. Poté přidáme nasáklé amarantové vločky a promícháme. Vytvoříme tak hustější směs. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a ten opatrně do směsi zamícháme. Směs pak plníme do forem na muffiny vyložené silikonovými košíčky, můžete více jak do tří čtvrtin. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut. Teplem muffiny povyskočí, ale po zchladnutí opět klesnou. Podáváme s jogurtovým přelivem.