Pažitka
Název:

Dýňové muffiny s vanilkou, pohankovou moukou a perníkovým kořením

bez lepku, vajec, bez BKM


Dýňové muffiny s vanilkou, pohankovou moukou a perníkovým kořením


Ingredience:
Ingredience:
pohanková mouka100 g
mandlové mléko200 ml
Bio České Ghíčko1 lžíce
vanilková hraška1 lžíce
kypřící prášek bez fosfátů1/2 lžičky
vařená dýně hokaido bez slupky100 g
perníkové koření Sonnentor na špičku lžičky
vanilkový cukr (domácí z třtinového)3 lžičky
mandle na ozdobení
Postup přípravy:

Chřipka mě už pomalu opustila a já jsem konečně mohla začít fungovat. Únava je ještě znatelná, ale já moc odpočívat neumím. V lednici načatá dýně mě lákala, a když mi trklo do očí perníkové koření, tak mi to v hlavě sepnulo. Vzpomněla jsem si na vůni babičky úžasného dýňového kompotu a byl tu v myšlence nápad, který hlodal a hlodal, až nahlodal a já nevydržela a dala se do přípravy muffinů.

Prosejeme si pohankovou mouku, přidáme ghí a začneme mixovat, postupně přidáváme tyčovým mixérem rozmixovanou dýni, vanilkovou hrašku, perníkové koření, vanilkový cukr, kypřící prášek a postupně přiléváme mandlové mléko.
Připravíme si formu na muffiny do které nandáme košíčky. Nalijeme do nich připravené těsto a dáme do rozehřáté trouby. Pečeme na 180°C 20-30 minut, vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí ozdobíme mandlemi.

Muffiny jsem připravovala pro syna, který není zvyklý na sladké. Dýně má svojí přirozenou sladkou chuť, tudíž jsem přidala pouze vanilkový cukr.

Vanilkový cukr si můžete připravit doma, postačí na to třtinový cukr a zbylé vanilkové lusky, které přidáte do třtinového cukru, vanilka je krásně provoní.

Podrobné info:
Počet porcí7 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno