Pažitka
Název:

Dýňové placičky s kuřecím masem, dýní a zeleninou, zahuštěno teff moukou


Dýňové placičky s kuřecím masem, dýní a zeleninou, zahuštěno teff moukou


Ingredience:
Ingredience:
Ghí dle potřeby
dýně193 g
očištěná, vydlabaná cuketa1/2 ks
cibule1 ks
brambora1 ks
pečené kuřecí stehno - maso z něj1 ks
sůl dle chuti
majoránka dle chuti
teff mouka tmavá dle potřeby
olivový olej na pokapání
Postup přípravy:

Můžu říct, že jsem fakt strašně ráda, že naše dítko má rádo placky na všechny možné způsoby. Ráno na mě křičel mami pácu a já na to, že je musím upéct, dostal do mističky pár kešu oříšků a byl spokojný. Odpoledne už si pochutnával na svých oblíbených plackách. Má to jediný háček, placky voní našim hafanům, které musíme neustále odhánět. Malej na ně sice dělá tytyty, ale je mu to prd platné, přiběhne černý čumák, udělá drc do tlapky a placka je jeho, naštěstí s tím počítám a máme venku vždy dostatečnou zásobu.

Na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli, zeleninu očistíme, pokrájíme a uvaříme v páře. Využila jsem zbytku pečeného kuřecího stehna, které jsem obrala a přidala do směsi na placičky. Stehno bylo jen osoleno, posypáno baby gril kořením a potřeno Ghíčkem. Když je zelenina vychladlá, přidáme orestovanou cibulku, obrané maso a rozmačkáme vidličkou. Přidáme majoránku, sůl a zahustíme teff moukou. Uděláme placky, nandáme na pečící papír, pokapeme olejem a pečeme přibližně 20 minut.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno