Pažitka
Název:

Dýňové placičky s ricottou a pečená kuřecí stehýnka


Dýňové placičky s ricottou a pečená kuřecí stehýnka


Ingredience:
Ingredience:
jemně strouhaná dýně300 g
ricott200 g
hladká špaldová mouka200 g
česnek3 stroužky
vejce1 ks
šalvěj10 lístků
strouhaný sýr Grana Padano35 g
sůl1 lžička
Kuřecí stehýnka:
kuřecí stehýnka12 ks
sůl dle chuti
barevný pepř dle chuti
drcený kmín dle chuti
uzená mletá paprika dle chuti
Postup přípravy:

V zeleninové bedýnce dorazila opravdu véééliká dýně Hokaido, tak jsem přemýšlela, jak využít alespoň část nějakým zajímavějším způsobem než je obligátní polévka. Nakonec z toho vznikly tyto dýňové placky s ricottou a šalvějí.

Stehýnka omyjeme, naskládáme do pekáčku, osolíme, okořeníme a lehce podlijeme vodou. Pečeme přikryté na 190 stupňů asi 40 minut. Zatím máme čas na přípravu dýňových placek. Smícháme strouhanou dýni, ricottu, česnek, vejce, nasekanou šalvěj, sůl a nastrouhaný sýr. Vše dobře promícháme a až na konec přidáme mouku. Dobře propracujeme, dokud nevznikne lepivé těsto. Z něj tvoříme pomoučenýma rukama placky, které klademe na plech s pečícím papírem. Po 40 minutách odkryjeme kuřecí stehýnka a přidáme k nim plech s plackami. Společně pečeme ještě asi 20 minut na horkovzduch. Podáváme s výpekem ze stehýnek, do kterého placky namáčíme. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno