Pažitka
Název:

Dýňové rizoto pro děti od 6 měsíců

dětská jídla


Dýňové rizoto pro děti od 6 měsíců


Ingredience:
Ingredience:
rýže na risotto100 g
menší červená cibule1 ks
malá dýně hokkaidocca 1/4 ks
středně velká cuketacca 1/2 ks
vývarcca 250 ml
máslo1 lžíce
čerstvý tymián2 snítky
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Mám ráda jednoduché a dobré věci. Toto rizoto je jednou z nich. Dýně mu dodává tu správnou mazlavou konzistenci a tymián báječnou vůni.

V pánvi rozehřejte máslo, na němž osmahněte na drobno nakrájenou cibuli a dýni a cuketu na kostičky (v multicookeru funkce FRY, cca 15 minut). Až vše chytí zlatavou barvu, přisypte rýži, krátce společně zapražte, přidejte tymián a podlijte troškou vývaru. Nechte zvolna bublat a vsakovat vývar do rýže, semtam promíchejte a doplňte další vývar. Vařte tímto způsobem, dokud nebude rýže měkká (v multicookeru můžete využít funkci PILAF RISOTTO, která toto udělá za vás a ohlásí, až bude tekutina vypařená). Jestliže to bude potřeba, můžete ještě dosolit (dětem od 1 roku a dospělým). Pokud chcete, můžete na závěr vmíchat ještě trošku dalšího másla - tak to italové dělají, aby bylo rizoto jemné a krémové. Toto ale u tohoto receptu poměrně dobře nahradí dýně, která je samozřejmě zdravější než máslo. 
 
Můj tip: pro dospělé jsem přidala trošku sušené Schwarzwaldské šunky do základu. 

Dětská specifika:

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno