Mám ráda jednoduché a dobré věci. Toto rizoto je jednou z nich. Dýně mu dodává tu správnou mazlavou konzistenci a tymián báječnou vůni.
V pánvi rozehřejte máslo, na němž
osmahněte na drobno nakrájenou cibuli a dýni a cuketu na kostičky (v multicookeru funkce FRY, cca 15 minut). Až vše chytí zlatavou barvu, přisypte rýži, krátce společně zapražte, přidejte tymián a podlijte troškou vývaru. Nechte zvolna bublat a vsakovat vývar do rýže, semtam promíchejte a doplňte další vývar. Vařte tímto způsobem, dokud nebude rýže měkká (v multicookeru můžete využít funkci PILAF RISOTTO, která toto udělá za vás a ohlásí, až bude tekutina vypařená). Jestliže to bude potřeba, můžete ještě dosolit (dětem od 1 roku a dospělým). Pokud chcete, můžete na závěr vmíchat ještě trošku dalšího másla - tak to italové dělají, aby bylo rizoto jemné a krémové. Toto ale u tohoto receptu poměrně dobře nahradí dýně, která je samozřejmě zdravější než máslo.