Ingredience: | |
máslová dýně | 200 g |
vejce | 2 ks |
špaldová mouka (typ 630) | 6 lžic |
kokos | 2 lžíce |
med | 1 lžíce |
kokosové mléko | 100 ml |
sypaný čaj Rooibos | 1/2 balíčku |
prášek do pečiva bez fosfátů | 1/2 lžičky |
med | na pokapání |
směs ořechů | na posypání vaflí |
Vafle si dáváme na snídani vždy o víkendu. Děláme je na různé způsoby. Jelikož je období dýní a já mám dýně velice ráda, rozhodla jsem se je pro tentokrát udělat v dýňové variantě. Vylepšila jsem je další surovinu, kterou zbožňuji, a to o sypaný čaj rooibos, který krásně voní a skvěle chutná. Vylepšit si je pak může každý dle své chuti, já mám ráda variantu medu a směsi oříšků.
Nejprve si okrájíme a vydlabeme dýni. Pak si ji nakrájíme na kostičky a dáme vařit do vody. Vaříme cca 10 minut (až je dýně měkká). Mezitím si v hmoždíři najemno nadrtíme sypaný čaj rooibos na prášek. Uvařenou a zchladlou dýni si pomocí tyčového mixéru rozmixujeme do pyré. Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
Poté si nachystáme formu na vafle. V míse si vyšleháme vejce s medem a přidáme dýňové pyré, strouhaný kokos, kokosové mléko, prášek čaje rooibos, mouku a prášek do pečiva a vytvoříme řidší těsto. Těstem naplníme formu na vafle tak cca do tří čtvrtin a pečeme v předehřáté troubě 12-15 minut. Poté necháme chvilku zchladnout. Vyklopíme z formy a podáváme pokapané medem a posypané oblíbenou směsí oříšků.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ