Pažitka
Název:

Dýňovo-celerová kaše


Dýňovo-celerová kaše


Ingredience:
Ingredience:
dýně Hokaido, nakrájená na kostky500 g
celer, nakrájený na kostky300 g
máslo150 g
pečený česnek1 palice
smetana nebo mlékocca 100 - 150 ml
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Pokud máte rádi celer, udělejte si dýňovo-celerovou kaši jako přílohu k masu,nebo jako samostatné jídlo.

Do papiňáku dáme nakrájenou zeleninu, zalijeme 150 ml horké vody a mírně osolíme.
Hrnec uzavřeme poklicí a pod tlakem od doby varu vaříme 8minut (v obyčejném hrnci cca 20minut).
Mezitím dáme ohřát smetanu, nebo mléko.
Papiňák otevřeme, vodu slijeme, přidáme máslo, vymačkaný pečený česnek a šťouchadlem na brambory ušťoucháme.
Podle toho, jak hustou chceme kaší mít, přiléváme postupně během šťouchání horkou tekutinu.
Podle potřeby osolíme a podáváme k různě upravenému masu.
Můžeme také podávat jako samostatný pokrm, posypaný osmaženou cibulkou a slaninou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno