Ingredience: | |
dýně Hokaido, nakrájená na kostky | 500 g |
celer, nakrájený na kostky | 300 g |
máslo | 150 g |
pečený česnek | 1 palice |
smetana nebo mléko | cca 100 - 150 ml |
sůl | dle chuti |
Pokud máte rádi celer, udělejte si dýňovo-celerovou kaši jako přílohu k masu,nebo jako samostatné jídlo.
Do papiňáku dáme nakrájenou zeleninu, zalijeme 150 ml horké vody a mírně osolíme.
Hrnec uzavřeme poklicí a pod tlakem od doby varu vaříme 8minut (v obyčejném hrnci cca 20minut).
Mezitím dáme ohřát smetanu, nebo mléko.
Papiňák otevřeme, vodu slijeme, přidáme máslo, vymačkaný pečený česnek a šťouchadlem na brambory ušťoucháme.
Podle toho, jak hustou chceme kaší mít, přiléváme postupně během šťouchání horkou tekutinu.
Podle potřeby osolíme a podáváme k různě upravenému masu.
Můžeme také podávat jako samostatný pokrm, posypaný osmaženou cibulkou a slaninou.