Pečení dýně: | |
dýně Hokkaido | 600 g |
oloupané zelené jablko | 200 g |
rozmarýn | 3 snítky |
česnek | 4 stroužky |
olivový olej | 3 lžíce |
sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | dle chuti |
Základ: | |
střední cibule | 1 ks |
máslo | 30 g |
olivový olej | 1 lžíce |
zeleninový vývar | 900 ml |
bílé víno | 1 dcl |
Karamelizované jablko a ořechy: | |
máslo | 30 g |
třtinový cukr | 2 lžičky |
oloupané zelené jablko | 200 g |
vlašské ořechy | 2 hrsti |
Podzim nemám moc ráda, nicméně jedna věc nebo spíš jedno jídlo mě utěšuje. A tím je dýňová polévka! Každý rok, když začne padat listí, tuto polévku vařím. A ne jednou! Ale hned několikrát do měsíce. Je totiž skvělá a vždy na ni mám největší chuť zrovna, když je pochmourno.
Bohužel se ale stává, že když nějaké jídlo jíte častěji, velmi rychle se jej přejíte. A tak se snažím vymýšlet nové a nové recepty a alternativy, aby pro mě tato skvostná záležitost byla stále překvapující. Tentokrát jsem tedy vyzkoušela kombinace dýně a jablek.
Pečení dýně
Základ
Karamelizované jablko a ořechy
Podávejte tak, že krém nalijte naběračkou do talíře, na hladinu opatrně položte plátky jablek a ořechy.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ