Pažitka
Název:

Dýňovo-jablečný závin


Dýňovo-jablečný závin


Ingredience:
Ingredience:
listové těsto400 g
nahrubo nastrouhaná dýně Hokaido300 g
nahrubo nastrouhaná jablka500 g
rozinky1 šálek
slunečnicová semínka3/4 šálku (200 ml)
vanilkový cukr1 sáček
skořice2 lžičky
nastrouhaná kůra z 1 citronu dle chuti
plátek másla2 cm
hladká mouka na posypání pracovní plochy
Postup přípravy:

Pokud máte rádi dýni a jablka, pak je tento závin pro Vás jak dělaný. Chutná opravdu skvěle.

Na 1 hodinu namočíme rozinky do vody. 
Zapneme troubu na rozehřátí. Plech vysteleme pečícím papírem. 
Do mísy s nastrouhanou dýní a jablky přidáme z vody vymačkané rozinky, slunečnicové semínko, cukr, skořici, kůru, vše důkladně promícháme a rozdělíme na dva díly. 
Těsto také rozdělíme na dva díly a na pomoučené pracovní ploše vyválíme dva pláty do tvaru obdélníku. 
Na každý plát navrstvíme po celé ploše náplň, boční strany malinko přehneme dovnitř a plát zavineme do závinu. Přeneseme na připravený plech a pečeme na 175°C cca 25-30 minut (každý podle své trouby) do zlatavé barvy. 
Mezitím v malém kastrůlku rozpustíme máslo, kterým upečené záviny po vytažení z trouby potřeme. 
Chladné záviny nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno