Pažitka
Název:

Dýňovo-mrkvový quiche


Dýňovo-mrkvový quiche


Ingredience:
Těsto:
špaldová mouka typ 630150 g
studené máslo75 g
žloutek1 ks
studená voda2 - 3 lžíce
sůl dle chuti
Náplň:
střední dýně Hokaido1/2 ks
velká mrkev2 ks
sušený tymián1 lžička
vejce2 ks
smetana 30%250 ml
hrubozrnná hořčice1 lžíce
tvrdý sýr80 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
dýňová semínka dle chuti
Postup přípravy:

Už dlouho jsem chtěla vyzkoušet quiche, ale pořád jsem se nemohla rozhodnout, jakou náplň mám zvolit. V obchodě mi padla do oka dýně, a jelikož miluji dýni v jakékoliv podobě, bylo rozhodnuto. Zvolila jsem kombinaci dýně a mrkve a s výsledkem jsem byla moc spokojená.

Nejprve si připravíme těsto. Mouku rychle propracujeme s máslem, žloutkem, solí a studenou vodou. Propracujeme v hladké těsto, zabalíme ho do potravinové folie a dáme na cca 30 minut do lednice.

Mezitím si připravíme náplň. Nakrájíme si dýni a mrkev (cca 3/4 množství) na kostičky a část si necháme navrch quiche, tuto část (cca 1/4) si nakrájíme na plátky. V míse si rozmícháme smetanu, vejce, sůl, pepř, hořčici, tymián a nastrouhaný sýr. Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem. Těsto si rozválíme na velikost koláčové formy a vložíme ho do formy. Na těsto dáme kostičky mrkve a dýně a přelijeme smetanovou směsí. Navrch quiche dáme plátky mrkve a dýně a dáme péct do předehřáté trouby na 220 stupňů a pečeme cca 40 minut. Hotový koláč můžeme pak posypat opraženými dýňovými semínky.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno